Bài tập tiếng Anh lớp 7 (Có đáp án) Tổng hợp ngữ pháp và bài tập tiếng Anh lớp 7

Bài 1: Bài tập về những thì

1. I (study) English for seven years now.

2. However final 12 months I (not/ work) onerous sufficient for English, that is why my marks (not/ be) actually that good then.

3. As I (go/ need) my English examination efficiently subsequent 12 months, I (research) more durable this time period.

4. Throughout my final summer season holidays, my dad and mom (ship) me on a language course lớn London.

5. It (be) nice and I (suppose) I (study) quite a bit.

6. Earlier than I (go) lớn London, I (not/ get pleasure from) studying English.

7. However whereas I (do) the language course, I (meet) numerous younger folks from all around the world.

8. There I (discover) how essential it (be) lớn converse international languages these days.

9. Now I (have) far more enjoyable studying English than I (have) earlier than the course.

10. For the time being I (revise) English grammar.

11. And I (start/ already) lớn learn the texts in my English textbooks once more.

12. I (suppose) I (do) one unit each week.

13. My examination (be) on 15 Might, so there (not/ be) any time lớn be misplaced.

14. If I (go) my exams efficiently, I (begin) an apprenticeship in September.

15. And after my apprenticeship, perhaps I (go) again lớn London lớn work there for some time.

16. As you (see/ can), I (develop into) an actual London fan already.

Bài 2: Chọn đáp án đúng nhất

1. Once I final noticed him, he _____ in London.

A. has lived B. is livingC. was dwelling D. has been dwelling

2. We _______ Dorothy since final Saturday.

A. do not see B. have not seen C. did not see D. hadn’t seen

3. The prepare ______ half an hour in the past.

A. has been leaving B. left C. has left D. had left

4. Jack ______ the door.

A. has simply paintedB. paint C. may have painted D. portray

5. My sister ________ for you since yesterday.

A. is trying B. was lookingC. has been trying D. regarded

6. I ______ Texas State College now.

A. am attendingB. attendC. was attending D. attended

7. He has been promoting motorbikes ________.

A. ten years in the past B. since ten yearsC. for ten years in the past D. for ten years

8. Christopher Columbus _______ American greater than 500 years in the past.

A. found B. has discoveredC. had found D. had been discovering

9. He fell down when he ______ in direction of the church.

A. runB. runs C. was working D. had run

10. We _______ there when our father died.

A. nonetheless livedB. lived nonetheless C. was nonetheless lived D. was nonetheless dwelling

11. They ______ desk tennis when their father comes again dwelling.

A. will play B. will likely be playingC. plaD. would play

12. By Christmas, I _______ for Mr. Smith for six years.

A. may have been working B. will workC. have been working D. will likely be working

13. I _______ within the room proper now.

A. am being B. was beingC. have been being D. am

14. I ______ lớn New York 3 times this 12 months.

A. have been B. wasC. wereD. had been

15. I am going to come and see you earlier than I _______ for the States.

A. go away B. will go away C. have leftD. shall go away

16. The little woman requested what _______ lớn her pal.

A. has occurred B. happenedC. had occurred D. would have been occurred

17. John ______ a e-book after I noticed him.

A. is studying B. learn C. was studying D. studying

18. He stated he _______ return later.

A. will B. would C. canD. can be

19. Jack ________ the door.

A. has simply opened B. openC. have opened D. opening

20. I’ve been ready for you ______.

A. since early morning B. since 9 a. mC. for 2 hours D. All are right

21. Nearly everybody _______ for dwelling by the point we arrived.

A. go away B. left C. leavesD. had left

22. By the age of 25, he ______ two well-known novels.

A. wrote B. writes C. has written D. had written

23. When her husband was within the military, Mary ______ lớn him twice every week.

A. was studying B. wrote C. was written D. had written

24. I could not reduce the grass as a result of the garden mower ______ just a few days beforehand.

A. broke downB. has been damaged

C. had damaged down D. breaks down

25. I’ve by no means performed badminton earlier than. That is the primary time I _____ lớn play.

A. strive B. tried C. have tried D. am making an attempt

26. Since _______, I’ve heard nothing from him.

A. he had left B. he left C. he has left D. he was left

27. After I _______ lunch, I regarded for my bag.

A. had B. had had C. have hasD. have had

28. By the top of subsequent 12 months, George _______ English for 2 years.

A. may have realized B. will study

C. has realized D. would study

29. The person received out of the automotive, ________ spherical lớn the again and opened the e-book.

A. strolling B. walked C. walks D. stroll

30. Henry _______ into the restaurant when the author was having dinner.

A. was goingB. went C. has gone D. did go

31. He’ll take the canine out for a stroll as quickly as he ______ dinner.

A. end B. finishes C. will end D. ending

32. I will likely be glad if he _______ with us.

A. had gone B. did go C. went D. goes

33. Ask her lớn come and see me when she _______ her work.

A. end B. has finishedC. completed D. ending

34. Flip off the fuel. Do not you see that the kettle ________?

A. boilB. boils C. is boiling D. boiled

35. Tom and Mary ______ for Vietnam tomorrow.

A. go away B. are leaving C. leaving D. are left

36. He all the time ________ for a stroll within the night.

A. go B. goes C. goes D. going

37. Her brother ______ in Canada at current.

A. workingB. works C. is working D. work

38. I ______ lớn the identical barber since final 12 months.

A. am goingB. have been going C. goD. had gone

39. Her father ______ when she was a small woman.

A. dies

B. diedC. has died D. had died

40. Final week, my professor promised that he ________ at this time.

A. would come B. will come C. comes D. coming

Bài 3: Chia động từ cho đúng

1. In all of the world, there (be) __________ solely 14 mountains that (attain) __________above 8,000 meters.

2. He generally (come) __________ lớn see his dad and mom.

3. Once I (come) __________, she (go away) __________for Dalat ten minutes in the past.

4. My grandfather by no means (fly) __________ in an airplane, and he has no intention of ever doing so.

5. We simply (determine) __________ that we (undertake) ____________ the job.

6. He instructed me that he (take) __________ a visit lớn California the next week.

7. I knew that this highway (be) __________ too slim.

8. Proper now I (attend) __________ class. Yesterday at the moment I (attend) __________class.

9. Tomorrow I am going lớn go away for dwelling. Once I (arrive) __________at the airport, Mary (wait) __________ for me.

10. Margaret was born in 1950. By final 12 months, she (dwell) __________on this earth for 55 years.

11. The site visitors was very heavy. By the point I (get) __________to Mary’s get together, everybody already (arrive) __________

12. I’ll graduate in June. I (see) __________ you in July. By the point I (see) __________ you, I (graduate) __________.

13. I (go to) __________ my uncle’s dwelling repeatedly after I (be) __________ a toddler.

14. That e-book (be) __________ on the desk for weeks. You (not learn) __________ it but?

15. David (wash) __________ his fingers. He simply (restore) __________ the TV set.

16. You (be) __________here earlier than? Sure, I (spend) __________ my holidays right here final 12 months.

17. We by no means (meet) __________ him. We do not know what he (look) __________ like.

18. The automotive (be) __________ prepared for him by the point he (come) __________tomorrow.

19. On arriving at dwelling I (discover) __________that she simply (go away) __________a couple of minutes earlier than.

20. Once we (arrive) __________ in London tonight, it in all probability (rain) __________.

21. It (rain) __________ onerous. We won’t do something till it (cease) __________

22. Final night time we (watch) __________TV when the facility (fail) __________.

23. That night we (keep) __________up lớn discuss concerning the city the place he (dwell) __________for some years.

24. I (sit) __________down for a relaxation whereas the footwear (restore) __________.

25. Half means lớn the workplace Paul (flip) __________round and (go) __________back dwelling as a result of he (overlook) __________to flip the fuel off.

26. London (change) __________a lot since we first (come) __________ lớn dwell right here.

27. Whereas we (discuss) __________on the telephone the youngsters (begin) __________fighting and (break) __________a window

28. He used lớn discuss lớn us for hours about all of the attention-grabbing issues he (do) __________ in his life.

29. You recognize she (stand) __________looking at that image for the final twenty minutes.

30. I (spend) __________ lots of time travelling since I (get) __________this new job.

31. Once we (be) __________ in school all of us (research) __________Latin.

32. Once I (meet) __________ him, he (work) __________as a waiter for a 12 months.

33. After he (end) __________ breakfast he (sit) __________down lớn write some letters.

34. She (have) __________a onerous life, however she’s all the time smiling.

35. I feel Jim (be) __________ out of city.

Bài 4: Điền giới từ thích hợp

1. Lan’ll have a celebration …………………. Friday night.

2. Would you want lớn come ………. my home …………lunch?

3. She takes care …………. her household.

4. She works ………an area grocery store.

5. My mom works……………the sector…………. my father.

6. Does your father work …………. . Hanoi?

7. David is sweet ………………. . Math.

8. What do you do …………. your free time?

9. Are you …………. . sports activities?.

10. There is a good movie …………. . ……… the second.

11. Thanks ………. . your letter.

12. I am going to see my mother and pop ……………. . their farm.

13. We now have lớn work onerous ………. dwelling and……………. faculty

14. We’ll go to her ………. Christmas.

15. Are you drained …………. . watching TV?

16. She typically brings them …………… faculty.

17. He works ………. a manufacturing unit.

18. We all the time go lớn Ha Lengthy Bay ………. trip.

19. Inform me extra ………. . your loved ones.

20. Are you able to ship me a photograph ………. . your loved ones?

21. He goes ………. the town …………his spouse.

22. It takes 18 hours lớn get ………Hanoi ………. coach.

23. We write ………. one another twice every week.

24. He’s the president …………………. our membership.

25. She spends most ……………the time …………. the sofa ………. entrance ……. the TV.

26. What do you often do …………. faculty?

27. Why do not you come …………. .?

Xem Thêm  Lời bài hát Chuyện chúng ta

28. They swap playing cards ………. their associates.

29. Will you play a sport ……………. . catch?

30. What do you do ……………. . recess?

31. They often have moveable CD participant ……………. small earphones.

32. I am going to participate……………. your membership.

33. They learn or research …………. the identical time.

34. We get pleasure from all ………………… our lessons.

35. …………. faculty we research many issues.

36. …………. . historical past, we research previous and current occasions………. . Vietnam and ………the world.

37. …………. . physics, we study …………how issues work.

38. She learns how lớn use a pc ………. . her Laptop Science class.

39. Newspapers are ………. the racks ……………. the center.

40. Math books are ……………. . the cabinets ………. . the left.

41. The biggest library is ………………Washington D. C, the capital ………. the USA.

42. These books ………. the again …………the libraries are ………English.

43. Now, come and look ……………the kitchen.

44. My uncle is …………. . work now.

45. Can I see the remainder ………the home?

46. She’ll have a celebration ………. . her birthday.

Đáp án bài tập tiếng Anh lớp 7

Bài 1: Bài tập về những thì

1. have been studying

2. was not working/ weren’t

3. need lớn go/ am going lớn research

4. despatched

5. was/ suppose/ have realized

6. went/ had not loved

7. was doing/ met

8. seen

9. have/ had

10. am revising

11. have already begun

12. suppose/ will do

13. is/ isn’t

14. go/ will begin

15. will go

16. can see/ have develop into

Bài 2: Chọn đáp án đúng

1. C

2. B

3. B

4. A

5. C

6. A

7. D

8. A

9. C

10. A

11. B

12. A

13. D

14. A

15. A

16. C

17. C

18. B

19. A

20. D

21. D

22. D

23. B

24. C

25. C

26. B

27. B

28. A

29. B

30. B

31. B

32. D

33. B

34. C

35. B

36. C

37. C

38. B

39. B

40. A

Bài 3: Chia động từ cho đúng

1. are – attain

2. comes

3. got here – had left

4. has by no means flown

5. have simply determined -would undertake

6. would take

7. was

8. am attending – was attending

9. arrive – will likely be ready

10. had lived

11. Obtained – had already arrived

12. will see – see – may have graduated

13. visited – was

14. has been – haven’t you learn

15. is washing – has simply repaired

16. Have you ever been – spent

17. have by no means met – seems to be

18. may have been- comes

19. discovered – had simply left

20. arrive – will in all probability be raining

21. is raining – stops

22. have been watching – failed

23. stayed – had lived

24. sat – have been being repaired

25. turned – went – had forgotten

26. has modified – got here

27. have been speaking – began – broke

28. had finished

29. has been standing

30. have spent – received

31. have been – studied

32. met – had been working

33. had completed – sat

34. has

35. has been

Bài 4: Điền giới từ thích hợp

1. on

2. lớn – for

3. of

4. in

5. in/ with

6. in

7. at

8. in

9. in

10. on – at

11. for

12. on

13. at – at

14. at

15. of

16. lớn

17. in

18. on

19. about

20. of

21. lớn/ with

22. lớn/ by

23. lớn

24. of

25. of/ on/ in/ of

26. at

27. in

28. lớn

29. with

30. at

31. with

32. in

33. at

34. of

35. at

36. in/ in/ round

37. in/ about

38. in

39. on/ in

40. on/ on

41. in/ of

42. at/ of/ in

43. at

44. at

45. of

46. on

Bài tập tự động luyện tiếng Anh 7

I. Chia động từ trong ngoặc thời quá khứ đơn:

1. The ocean meals (be)………… very scrumptious.

2. Hoa (get)………… a letter from her pen pal Tim yesterday.

3. I (go)…………. lớn the film final week.

4. They didn’t (purchase)…………. that home.

5. Liz (journey)…………. lớn Ha Noi from Nha Trang two days in the past.

6. She (make)…………. a blue gown on her birthday.

7. Mr. Robinson (purchase)…………. Liz a cap

8. He (take)…………. his kids lớn the zoo final Sunday

II. Chia động từ lớn be thời quá khứ đơn hoặc hiện tại đơn trong những câu sau đây:

1. The homework …………… very tough yesterday

2. The kids …………… within the park 5 minutes in the past.

3. Nha Trang ………… an attractive place.

4. I …………… late for scholl yesterday.

5. The place …………… she yesterday? She …………… at dwelling

6. We ………… drained at this time. We …………… on the get together final night time.

7. She ………… sad as a result of she doesn’t have any associates within the metropolis

8. ………… you at dwelling yesterday morning?

III. Viết câu dựa vào từ cho sẵn, dùng thời quá khứ đơn:

1. The kids / be very completely satisfied of their journey lớn Nha Trang.

…………………………………………………….

2. She / purchase lots of souvenirs / final summer season trip .

…………………………………………………

3. My mom / give me a yellow cap .

……………………………………………………

4. I / converse lớn her about my trip .

……………………………………………………

5. Mr. Quang / train arithmetic for a few years .

……………………………………………………

6. I / see you on the get together / final night time .

……………………………………………………

7. They / dwell right here / two years in the past .

……………………………………………………

8. Nga / be late for varsity / yesterday morning .

……………………………………………………

9. They/ arrive on the airrpot/ at eight o’clock this morning

……………………………………………………

10. Minh/ put the cake on the desk

……………………………………………………

IV. Đặt câu hỏi nghi vấn có từ cho sẵn và trả lời, dùng thời quá khứ đơn:

1. Bố/ train Liz Vietnamese// Sure

……………………………………………………

2. he/ mail his pal a postcard// No

……………………………………………………

3. they/ return dwelling/ yesterday// No

……………………………………………………

4. Mrs. Robinson/ purchase a poster// Sure

……………………………………………………

5. you/ ship me these flowers// Sure

……………………………………………………

6. she/ obtain many presents// No

……………………………………………………….

7. we/ meet her on the assembly/ final week// Sure

……………………………………………………

8. they/ dwell on this city/ in 1990// No

……………………………………………………

V. Phân loại phương pháp đọc đuôi ed của những từ sau đây:

needed, performed, helped, fitted, appreciated, watched, visited, regarded, wanted, remembered, stopped, talked, rented, missed, studied, began, used, realized.

/d/:

……………………………………………………

……………………………………………………

/t/:

……………………………………………………

……………………………………………………

/id/:

……………………………………………………

……………………………………………………

VI. Chia động từ thời hiện tại đơn hoặc quá khứ đơn:

“Mr. Tam (be) ……………… a trainer. Two years in the past, he (train) ……………… math in a small faculty within the nation. However now he (train) ……………… at a highschool within the metropolis.

Each day, Mr. Tam (get) ……………… up at half previous 5. After his morning workout routines, he (take) ………………… a shower and (have) ………………… breakfast together with his spouse. Then he (go away) ………………… dwelling for varsity at 1 / 4 lớn seven.

Yesterday (be) ………………… Sunday. Mr. Tam (not go) ………………… lớn faculty. He and his spouse (go to) ………………… his dad and mom within the countryside. He (purchase) ………………… them numerous presents. Mr. Tam and his spouse (spend) ………………… their break day with their dad and mom. They (return) ………………… dwelling at 9.30 within the night.”

VII. Đổi những câu sau sang phủ định và nghi vấn:

1. My father adorned the Christmas tree.

………………………………………………….

2. She purchased a brand new gown yesterday.

………………………………………………….

3. They have been late for varsity.

………………………………………………….

4. Mr. Tam took his kids lớn the museum final Sunday.

………………………………………………….

5. Hoa made a cushion for her armchair.

………………………………………………….

6. They painted their home yellow.

………………………………………………….

7. This gown was match.

………………………………………………….

8. I noticed her two days in the past.

………………………………………………….

VIII. Đặt câu hỏi bằng từ cho sẵn:

a. Her mom gave her a blue gown. (What)

………………………………………………….

b. I went lớn Nha Trang final summer season trip. (When)

………………………………………………….

c. Mrs. Robinson put the poster on the wall. (The place)

………………………………………………….

d. The gown regarded very good. (How)

………………………………………………….

e. We arrived dwelling at 7.30 yesterday. (What time)

………………………………………………….

f. Bố spoke about his final summer season trip. (Who)

………………………………………………….

g. He taught English at a highschool? (What)

………………………………………………….

h. They noticed her three months in the past. (When)

………………………………………………….

IX. Chia động từ trong ngoặc:

I (meet)………… her on the movie show final night time.

He (go)………… lớn the English membership each Sunday. However final Sunday he (not go)………… there, he (go)………… lớn the Metropolis’ Museum.

My mom (make)………… a gown now.

Two years in the past, she (train)………… at a village faculty.

What ………… you (do)………… yesterday morning?

We (journey) ………… lớn Hue subsequent month.

They often (have)………… dinner at dwelling, however they (have) ………… dinner in a small restaurant yesterday night.

The kids (be)………… right here ten minutes in the past, however for the time being they (play)………… within the yard.

X. Use the Previous type of the verbs:

1. Yesterday, I (go)______ lớn the restaurant with a consumer.

2. We (drive) ______ across the parking zone for 20 minutes lớn discover a parking area.

3. Once we (arrive) ______ on the restaurant, the place (be) ______ full.

4. The waitress (ask) ______ us if we (have) reservations.

5. I (say), “No, my secretary forgets lớn make them.”

6. The waitress (inform)______ us lớn come again in two hours.

7. My consumer and I slowly (stroll) ______ again lớn the automotive.

8. Then we (see) ______ a small grocery retailer.

9. We (cease) within the grocery retailer and (purchase) ______ some sandwiches.

10. That (be) ______ higher than ready for 2 hours.

11. I (not go) ______ lớn faculty final Sunday.

12. She (get) ______ married final 12 months?

13. What you (do) ______ final night time? – I (do) ______ my homework.

14. I (love) ______ him however no extra.

15. Yesterday, I (get) ______ up at 6 and (have) ______ breakfast at 6.30.

XI. Chia động từ trong ngoặc sao cho đúng

1. He typically (go)…………….. toschool on foot.

2. It (rain) ……………..very onerous now.

3. The solar (heat)……………….. the air and (give) …………………us gentle.

4. Look! A person (run)……………………………… after the prepare.

5. She (go)……………………… lớn faculty on a regular basis.

6. Unhealthy college students by no means (work)……………………… onerous.

7. It typically (rain) in the summertime. It (rain) ……………………..now.

8. The trainer all the time (level) ……………………. on the black-board when he (need)……………………. lớn clarify one thing.

9. Mom (prepare dinner) ……………………. some meals within the kitchen for the time being, she all the time (prepare dinner) ……………………. within the morning.

10. I all the time (meet) ……………………. him on the nook of this avenue.

11. The place you (go) ……………………. now?- I (go) ……………………. lớn the theater.

12. He (not do…………………….) morning exersices repeatedly.

13. He (do) …………………….morning exersices now?

14. Wather (boil) ……………………. at 100 defrees centigrade.

15. He (meet) …………………….the dentist subsequent week.

16……………………..you (be) ……………………. a meals pupil?

17. They often (not go) ……………………. lớn faculty by motorcycle.

18. He (swim) …………………….overthere now.

19. She (come) ……………………. right here subsequent month.

20. They (not be) ……………………. medical doctors.

21. He typically (get) ……………………. up late.

22……………………..you typically (watch) ……………………. TV?

23. Mr.Brown (hear) ……………………. lớn music now?

24. I often (go) (store) …………………….on the weekend.

Xem Thêm  Tổng hợp tri thức về đảo ngữ trong câu điều kiện Cấu trúc và bài tập đảo ngữ trong câu điều kiện

25. 2 typically (wash) ……………………. his face at 6.15.

26. She (play) ……………………. badminton for the time being?

27. Thanh and Mai all the time (see) ……………………. a film on Saturday.

28. He typically (take) …………………….a bus lớn faculty?

29. We (be) ……………………. college students in school 8A.

30. She typically (not do) ……………………. homework within the night.

31. He often (take) ……………………. a taxi lớn the airport.

32. They often (not go) ……………………. lớn faculty by bike.

33……………………..they (be) ……………………. stunning?

34. Manh (not play) ……………………. soccer for the time being.

35. Minh (play) …………………….chess with Nam for the time being.

36. They typically (go to) ……………………. their dad and mom on Saturday.

37……………………..she (research) ……………………. now?

38. Mi and I all the time (go) ……………………. lớn the countryside.

39. He (not be) ……………………. at dwelling now.

40. Hanh (not learn) ……………………. e-book for the time being.

41. Our trainer often (give) …………………….us many exersices.

42. He typically (catch) ……………………. a prepare lớn work.

43. The cat (catch) ……………………. mouse.

44. They (plant) …………………….bushes overthere for the time being.

45. My previous pal, Manh (write) ……………………. lớn me twice a month.

46. What she says (be) ……………………. true.

47. The place she (purchase) ……………………. her breakfast each morning?

48. Bi typically (not telephone) ……………………. lớn me.

49. Mrs.Inexperienced all the time (take) ……………………. a bus lớn work. However now she (drive) …………………….lớn work.

50. Look! The ball (fall) …………………….down.

51. He often (water) ……………………. the bushes within the morning.

52. She (not hear) …………………….lớn the radio now.

53. The solar (rise) ……………………. within the East and (set) ……………………. within the West.

54. He (play) …………………….desk tennis for the time being.

55. Mo and Nguyen (sing) ……………………. the identical music now.

56. They all the time (make) ……………………. noise within the class.

57. Hung typically (not go) ……………………. tenting in the summertime.

58. Hanh (not learn) ……………………. with the chums for the time being.

59. Son (write) …………………….lớn their associates each summer season vacation?

60. What …………………….you (hear) …………………….on the radio?

61. Pay attention! Somebody ……………………. (cry).

62. Kien and Tuyen (be) …………………….good college students.

63. She (go) ……………………. lớn work by bus tomorrow.

64. You (see) ……………………. the physician subsequent week?

65. Mai and Nam (go) ……………………. lớn the movie show tomorrow night.

66. They (plant) ……………………. bushes an extended this avenue subsequent month.

67. He (write) ……………………. lớn his pal subsequent week.

68. They (not be) ……………………. medical doctors.

69. He typically (decide) ……………………. his pal up on the prepare means station morning.

70. He (watch) ……………………. a romantic movie on TV this night.

71……………………..you typically (do) ……………………. your homework within the night?

72. I (learn) …………………….an interesing novel for the time being.

73. You often (watch) …………………….TV within the night?

74. They all the time (discuss) …………………….lớn one another within the weekend.

75. They (play) ……………………. soccer for the time being.

76. She typically (not go) ……………………. (store) …………………….on weekend.

77. They (not be) …………………….classmates.

78. She (hear) …………………….lớn music now?

79. Thanh and Hung (learn) ……………………. a beautiful story for the time being.

80. Mai and Cling (not play) ……………………. the sport for the time being.

81. I typically (wash) ……………………. my garments.

82. She (not be) ……………………. at dwelling now.

83. You typically (write) …………………….lớn your pal?

84. Mr.Mai (water) ……………………. the plant evey morning.

85. We (meet) ……………………. one another twice a month.

86. He (hear) ……………………. lớn the phone for the time being.

87. They all the time (not go) …………………….lớn the college by prepare.

88. He (drink) ……………………. beer on the bar for the time being.

89. They often (sing) ……………………. within the early morning.

90. Mi and Thanh (discuss) ……………………. on the phone now?

91. They (plant) …………………….bushes within the early 12 months.

92. He (not research) ……………………. Math for the time being.

93. She (play) ……………………. badminton each afternoon?

94. They often (do) ……………………. morning exersices at 5.30.

95. Thanh and I (be) ……………………. at dwelling now.

96. Hung (run) ……………………. about 5 km each morning.

97. Hung and Minh generally (meet) …………………….one another?

98. Each night, she (jog) …………………….about 3 km.

99……………………..he (be) …………………….your father?

100. He all the time (drive) …………………….his automotive lớn work. However now, he (experience) …………………….his motorcycle lớn work.

XII. Give the proper type of the phrases in brackets.

1. The noise within the metropolis stored Hoa………………………………………..at night time. (Wake)

2. In………………………………………..lớn that, my bike tires was flat. (Add)

3. Mr. Tan has a really………………………………………………tooth. (Ache)

4. Then, Thanh………………………………a pan and stir-fried the meat. (Scorching)

5. Sugar isn’t an…………………………….meals as a result of we’d like it lớn dwell. (Well being)

6. Catching the frequent chilly is……….. …….for each physique. (Please)

7. Don’t be concerned! Your chilly will final for just a few days after which…………………. ( Seem)

8. I’ve………………………………..time lớn play than my pal. (Little)

XIII. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc.

1. My sister has a giant……………………………………………..of stamps. (Accumulate)

2. My favourite topic in school is bodily…………………………………. (educate)

3. The preferred……………………………………..at recess is speaking. (act)

4. What a…………………………………………………………….image! (marvel)

5. I dwell in a………………………………………………..home by the ocean. (Love)

6. My pal and I write lớn one another………………………………………. (common)

7. Guitar is a……………………………………………………..instrument. (music)

8. I’ve……………………………………..time lớn play than my associates do. (little)

9. You must do morning workout routines lớn have a……………………………physique. (well being)

10. The place is the…………………………………………………….restaurant? (close to)

XIV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau.

1. There may be an …………………..………soccer match this afternoon. (excite)

2. There isn’t a …………………………….….between my reply and his. (differ)

3. Tra Giang is among the most well-known….………of Viet Nam. Many individuals love her. (act)

4. The……………………… she gave final night time was marvellous. (carry out)

5. There are a lot of badminton…………these days. (compete)

6. Bố will likely be a ……………artist sometime. (fame)

7. Mr Pike didn’t go lớn work yesterday due to his… ……….……….… (unwell)

8. There are about 200……………. on this firm. (make use of)

9. This pretty residence has two bedrooms and it’s …………….….…. (furnish)

10. My father has a …..….pc. He typically brings it with him when he’s away on enterprise (port)

XV. Use the phrases given in brackets lớn kind a phrase that matches within the area.

1. They’re ………….………… the greens from the truck. load

2. Diana is a ……………………..She sells flowers at a store in New York. FLOWER

3. We should keep in mind lớn eat ………………… SENSE

4. This pretty residence has two bedrooms and it’s ……..…………… FURNISH

5. He didn’t win the championship, so he felt very …………………….. . HOPE

6. I would like a pleasant ……………………..orange. JUICE

7. We’re very happy with our ……………….. FRIEND

8. Her aunt needs lớn know Lan’s ………………………… HIGH

9. You mustn’t drive …………………….on busy streets. CARE

10. What an………………………………actor! He makes the film great. AMAZE

XVI. Fill in every clean with the proper type of the phrase given in capital:

1. My father has a …………pc. He typically brings it with him when he’s away on enterprise. PORT

2. We’re all ………..about happening an tour lớn Cuc Phuong forest subsequent weekend. EXCITE

3.The room will look brighter if there’s a …………..on the wall. PAINT

4.A number of the kids …………….boys, play marbles when there’s a break. MAIN

5.You shouldn’t eat ……….meals. HEALTH

6.We mustn’t be ……………….once we cross busy streets. CARE

7.She typically feels …………………when she will get unhealthy marks. HAPPY

8.There are about 200 ………….on this firm. EMPLOY

9.Mai is ………….at math than me. GOOD

10.This pretty residence has two bedrooms and it’s …………… FURNISH

XVII. Tìm dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau

1. We shouldn’t eat an excessive amount of……………………… meals and sugar. (fats)

2. Linda is essentially the most……………………………… of the 2 ladies (magnificence)

3. What number of instances a day do you sweep your………………? (tooth)

4. Did they make a ………………………….. not lớn go lớn Italy for his or her trip? (determine)

5. My stomachache…………………………….after I took the pill (seem)

6. You must wash the fruits……………………..earlier than consuming them (care)

7. Having a…………………………………. nostril is a symptom of a chilly (run)

8. Liz’s………………………. lớn Cham Temple was great (go to)

9. Lastly, he determined……………………. down (seat)

10. Hoa is the………………………………………pupil within the class (assist)

XVIII, Cho dạng đúng của từ trong ngoặc.

1. Hoa is essentially the most…………………………. woman in her class. (magnificence)

2. Hanoi folks have been ……………………………. (pal)

3. Immediately the climate is ok and ……… …………. (solar)

4. He’s a well-known………………… (act)

5. That is the largest………..within the metropolis. (construct)

6. Invoice Gates is a well-known ………………. (busy)

7. Hoa has a superb ……………………..….……… of stamp. (acquire)

8. Minh seems to be ………………..once more. What’s the matter with him? ( fear )

9. He lives in …………………space together with his dad and mom. (mountain)

10. You need to be …………………………when driving. (care)

Bài tập nâng cao tiếng Anh 7

I. Select the phrase whose underlined half is pronounced in a different way from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A. completely satisfied B. apple C. act D. aunt

2. A. thoughts B. bike C. match D. tidy

3. A. faculty B. chair C. church D. chat

4. A. well being B. group C. tea D. sea

5. A. solar B. enjoyable C. son D. put

6. A. excited B. C. apprehensive D. painted

7. A. use B. pc C. responsibility D. shut

8. A. chair B. honest C. pair D. are

9. A. how B. know C. city D. brown

10. A. season B. break C. nice D. steak

SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR

I. Select one of the best reply by circling its corresponding letter A, B, C or D

1. We all the time want extra gamers. Why don’t you come ………………?

A. on

B. alongside

C. with

D. after

2. Will you be dwelling …………..dinner tonight?

A. lớn

B. for

C. at

D. on

3. Giving a e-book report earlier than the category is an attention-grabbing …………………..

A. act

B. motion

C. exercise

D. deed

4. Do you exit ………..?

A. within the afternoon on Fridays

B. on Fridays within the afternoon

C. on afternoons Friday

D. on Friday afternoons

5. …………….lives in a really massive home

A. A Queen of England

B. Queen of England

C. The Queen of the England

D. the Queen of England

6. On Sunday mornings I keep in mattress …………..8 o’clock.

A. till

B. at

C. from

D. lớn

7. I typically ……………in winter.

A. go enjoying snowboarding

B. go snowboarding

C. play snowboarding

D. go lớn ski

8. Some younger persons are working ……………hospital volunteers.

A. lớn be

B. similar to

C. like

D. as

9. We shouldn’t cross the road exterior the …………….

A. pavement

B. foot lane

C. sidewalk

D. zebra crossing

10. They …………..wholesome after the summer season trip.

A. regarded

B. have been seeming

C. have been trying

D. have been showing

11. They meet their associates and …………some enjoyable.

A. take

B. have

C. do

D. get pleasure from

12. You must pay extra …………….in school.

A. half

B. care

C. discover

Xem Thêm  Mẫu hợp đồng sửa chữa nhà trên Biểu mẫu buôn bán

D. consideration

13. He and his associates often get ……… and discuss their stamps.

A. collectively

B. themselves

C. one another

D. each other

14. He likes stamps. He’s a stamp …………..

A. acquire

B. amassing

C. collector

D. collects

15. Some college students say they’re ……….……. They don’t have any time for pastime.

A. hurry

B. busy

C. full

D. onerous

16. It’s tough lớn cross this avenue as a result of there may be an excessive amount of ………..

A. crowd

B. site visitors

C. folks

D. transport

17. There aren’t any good motion pictures …………..for the time being.

A. happening

B. being on

C. performing

D. exhibiting

18. Sorry I can’t come however thanks ………….

A. any methods

B. any means

C. anyway

D. in anyway

19. Have a look at ………..woman over there.

A. one

B. this

C. that

D. a

20. Would you want lớn come lớn my home for lunch?

A. Sure, I do

B. I’d love lớn

C. Sure, I like

D. OK. I’d like

II. Give the proper type of the verbs in brackets lớn full the next sentences.

1. Nobody get pleasure from (go) ……….lớn hospital.

2. What you (do)…………for the time being? I (watch) ………….T.V.

3. We (be) ……………college students in 4 years.

4. A brand new faculty (construct) ……………… close to our college now.

5. You (be) …………..offended if he refuses lớn show you how to?

6. I’ll ship him the message as quickly as he (return)………………

7. Slightly woman can’t spend all her time (hear) ……………..lớn tales.

8. He despatched a telegram for his mom (study) …………….excellent news.

9. + The place are you?

+ I’m upstairs. I (have) ……………… a shower.

III. Fill in every clean with the proper type of the phrases given in capital:

1. My father has a …………pc. He typically brings it with him when he’s away on enterprise. PORT

2. We’re all ………..about happening an tour lớn Cuc Phuong forest subsequent weekend. EXCITE

3. The room will look brighter if there’s a …………..on the wall. PAINT

4. A number of the kids …………….boys, play marbles when there’s a break. MAIN

5. You shouldn’t eat ……….meals. HEALTH

6. We mustn’t be ……………….once we cross busy streets. CARE

7. She typically feels …………………when she will get unhealthy marks. HAPPY

8. There are about 200 ………….on this firm. EMPLOY

9. Mai is ………….at math than me. GOOD

This pretty residence has two bedrooms and it’s ……………FURNISH

V. Fill within the blanks with the proper prepositions.

1. What time does the library shut?

– It closes …………about half …………4.

2. Are you able to assist me wash …………these soiled glasses?

3. We glance ………………..the brand new phrases within the dictionary.

4. You shouldn’t eat and watch TV ……….the identical time.

5. These playing cards are in alphabetical order and …………creator.

6. Colleges in Vietnam are totally different ……….these within the USA.

7. What’s your date ………start?

– November eighth.

8. Farmers are very hard-working. They work from morning ………night time on their farms.

9. I like lớn dwell ……….the countryside as a result of folks there are extra pleasant.

10. Mr. Minh isn’t at dwelling now. He’s …………work.

VI. Write these sentences in reported speech, utilizing the phrases given.

1. “I haven’t received any cash”. (He’ll inform you)

………………………………………

2. “I’ve seen the movie earlier than”. (She says)

………………………………………

3. “I need lớn go dwelling”. (She’s already instructed you)

………………………………………

4. “I haven’t seen my mom for years”. (He says)

………………………………………

5. “We are able to’t come on Tuesday”. (They’ve instructed me)

………………………………………

6. “We haven’t had something lớn eat”. (The kids say)

………………………………………

7. “I can’t stand classical music”. (She tells me)

………………………………………

8. “I’ll come once more”. (I’ve instructed them)

………………………………………

9. “I want cash lớn go to my dad and mom”. (He’ll say)

………………………………………

10. “I don’t know the way a lot it prices”. (She says)

………………………………………

11. “I don’t like going lớn events”. (She’s instructed me)

………………………………………

12. “I’m not feeling very properly”. (Simon says)

………………………………………

13. “We’ve by no means been lớn Paris”. (They are saying)

………………………………………

14. “The aircraft will land in half an hour” (The pilot has simply introduced that)

………………………………………

VII. Change these statements into reported speech

1. Sally stated, “I don’t like chocolate”.

………………………………………

2. Mary stated, “I’m planning lớn make a journey”.

………………………………………

3. Tom stated, “I’ve already eaten lunch”.

………………………………………

4. Kate stated, “I known as my physician”.

………………………………………

5. Mr. Rice stated, “I’m going lớn Chicago”.

………………………………………

6. Eric stated, “I’ll come lớn the assembly”.

………………………………………

7. Jean stated, “I can’t afford lớn purchase a brand new automotive”.

………………………………………

8. Jessica stated, “I’ll go lớn the library”.

………………………………………

9. Ted stated, “I’ve lớn end my work”.

………………………………………

10. Miss Younger stated, “I need to discuss lớn Professor Reed”.

………………………………………

11. Alice stated, “I ought to go to my aunt and uncle”.

………………………………………

12. Jim stated, “I’m sleepy”.

………………………………………

13. They stated, “We had lunch in Lug’s restaurant”.

………………………………………

14. Susan stated, “I’m washing the automotive”.

………………………………………

15. The little boy stated, “I really feel unwell”.

………………………………………

VIII. Change these statements into reported speech

1. She stated, “I’ll see you tomorrow”.

………………………………………

2. He stated, “I noticed her yesterday”.

………………………………………

3. She stated, “I don’t like this movie”.

………………………………………

4. Tom stated, “I went swimming at this time”.

………………………………………

5. He stated, “I met her about 3 months in the past”.

………………………………………

6. She stated, “Peter and Certain are getting married tomorrow”.

………………………………………

7. He stated, “I’m assembly them at 4 o’clock at this time”.

………………………………………

8. I stated, “Mary actually likes this furnishings”.

………………………………………

9. They stated, “We’ll see her subsequent summer season”.

………………………………………

10. He stated, “I’ll see Mary on Sunday”.

………………………………………

11. He stated, “They have been right here 3 months in the past”.

………………………………………

12. He stated, “Stephen’s bringing some data lớn the get together tonight”.

………………………………………

13. They stated, “We visited her this morning”.

………………………………………

14. She stated, “My dad and mom are arriving subsequent week”.

………………………………………

15. Marry stated, “I’ve lớn go now”.

………………………………………

16. She requested me, “Do you want Marlon Brando?”

………………………………………

17. I stated lớn him, “Are you a foreigner?”

………………………………………

18. He requested her, “Have you ever met Danny but?”

………………………………………

19. He requested me, “Did you borrow my dictionary?”

………………………………………

20. They stated lớn me, “Does your father work right here?”

………………………………………

21. She requested him, “Does your brother dwell in New York?”

………………………………………

22. He stated, “Will she come right here tonight?”

………………………………………

23. I requested the resort receptionist, “Do you have got a double room?”

………………………………………

24. Peter requested us, “Have you ever seen that film but?”

………………………………………

25. I requested the mechanic, “Will it take lengthy lớn restore the automotive?”

………………………………………

26. She requested, “Are you hungry?”

………………………………………

27. He stated lớn me, “Did you invite Judy and Pat?”

………………………………………

28. I requested the policeman, “Can I park my automotive in West Avenue?”

………………………………………

29. He requested, “Are you having fun with your self?”

………………………………………

30. She requested him, “Have you ever completed your exams?”

………………………………………

31. “Which e-book did you’re taking?” requested Tom.

………………………………………

32. “When are you coming again?” I requested her.

………………………………………

33. “When did you phone your mom?” requested Mary.

………………………………………

34. “How lengthy does the prepare take?” requested Ann.

………………………………………

35. “How far do I’ve lớn stroll?” she requested.

………………………………………

36. “What are you doing?” he requested.

………………………………………

37. “Why are you so late?” the trainer requested him.

………………………………………

38. I requested the physician, “What number of instances a day ought to I take the drugs?”

………………………………………

39. “What time does the aircraft arrive?” we requested.

………………………………………

40. “Why didn’t you telephone?” my father requested me.

………………………………………

41. “The place did you keep in Paris?” he requested her.

………………………………………

42. “Who did you see on the assembly?” my father requested me.

………………………………………

43. “The place are you going?” I requested her.

………………………………………

44. “How are you?” he requested me.

………………………………………

45. “How did you go lớn faculty?” she requested.

………………………………………

46. “Don’t go close to the ocean, kids”. (The kids’s mom warned)

………………………………………

47. “Don’t be late, Jim”. (Jim’s father instructed)

………………………………………

48. “Be quiet, kids”. (The librarian instructed)

………………………………………

49. “Don’t shoot!” (The officer ordered me)

………………………………………

50. “Don’t use the phone after 7.00”. (The landlady instructed us)

………………………………………….

SECTION C: READING

I. Select one appropriate phrase lớn full the next passage.

fishing

singer

Be part of

Take part

off

watching

when

spend

Films

issues

home

dwelling

I solely have Sunday (1)………… so I’ve little or no free time. Sunday is an excellent day for me lớn (2)……….time with my family and friends. One of many (3)……….I actually get pleasure from doing on Sunday morning is lớn go (4) ………….with my associates, though I’m not all the time profitable in catching fish. It’s a time lớn chill out and discuss concerning the earlier week’s occasions and future plans. I often go (5)……..late within the afternoon. My household generally (6)……………..different kin on Sunday night at a karaoke restaurant and all of us have time collectively. It’s particularly enjoyable (7)……..my father will get up lớn sing. Please don’t inform him I stated this, however he’s a really unhealthy (8)……..! Every so often I am going lớn the (9)……………with my associates or my brother. Generally, I simply keep at dwelling, listening lớn music, (10)……………movies or studying novels.

II. Fill in every numbered clean with one appropriate phrase.

Alice is a brand new English pal of (1)…………….. . She may be very (2) …………….lớn inform me about her new (3)…………… Her classes start at 9 every morning and (4)……………till half previous ten. Then she has a ………….for 1 / 4 of an hour. Throughout this time she often talks lớn her pal about many issues such (6) …………………the final class or final night time’s film, … . She has 5 (7) …………….within the morning and three within the afternoon. Alice’s favourite (8) ……….. is English. The primary time period lasts 4 months from September lớn December. Alice tries her (10)……………….lớn develop into pupil within the class.

SECTION D: WRITING

I. Use given phrases lớn rewrite the second sentence that the that means not change:

1. What an expensive automotive!

How………………………………………………………………………..……!

2. It takes me an hour lớn do my homework each night.

I spend ………………………………………………………….…………………

3. Nobody can run quicker than me.

I’m ………………………………………………………….…………………..

4. Is there a library at your faculty?

Does…………………………………………………………………………….?

5. How previous are you?

What ……………………………………………………………………………?

6. Shall I carry you a cup of tea?

Would ………………………………………………….…….…………………?

7. My sister is extra hard-working than me.

I don’t ………………………………………..…………………………………?

8. Do you have got a greater fridge than this?

Is that this…………………………………………………….……….………….

9. Discovering an residence in a giant metropolis isn’t straightforward.

It’s …………………………………………………………………..……………

10. February typically has 28 days.

There ……………………………………………………………..…………………

II. Rearrange the phrases in right sentences

1. at / the library / English / of / books / in / the again / are / these.

…………………………………………………………………………………………………………

2. study / write / literature/ about/ essays / in / and / we/ books / the.

…………………………………………………………………………………………………………

3. the bell / into / the scholars / ten / and / go / previous / rings / all / the yard / half / at.

…………………………………………………………………………………………………………

4. play / the / is / room / the guitar / Bố / in / studying / music / lớn.

…………………………………………………………………………………………………………

5. dinner / like / come / would / lớn / home / you / lớn / for / my?

…………………………………………………………………………………………………………