Bài tập về mạo từ Tiếng Anh (Có đáp án) Bài tập tiếng Anh cho trẻ em

Mạo từ tiếng Anh là 1 trong những tri thức quan yếu mà những em học sinh cần nắm vững để học phải chăng môn tiếng Anh.

Trong chương trình tiếng Anh tiểu học từ lớp 1 tới lớp 5, những mạo từ a, an, the siêu dễ hay gặp nhầm lẫn lúc dùng và cũng thường xuất hiện nhiều trong những bài thi tiếng Anh. Để khiến phải chăng dạng bài tập về mạo từ tiếng Anh người sử dụng cần nắm rõ tri thức dùng của những mạo từ này và thực hành những bài tập dưới dây cũng sẽ siêu phải chăng để củng cố thêm tri thức của mình.

Bài tập về mạo từ Tiếng Anh

I. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống (chú ý: ký hiệu “x” có nghĩa là ko cần mạo từ)

1. We’re on the lookout for _______ place lớn spend ________ night time.

A. the/the

B. a/the

C. a/a

D. the/a

2. Please flip off ________ lights once you go away ________ room.

A. the/the

B. a/a

C. the/a

D. a/the

3. We’re on the lookout for folks with ________experience.

A. the

B. a

C. an

D. x

4. Would you go me ________ salt, please?

A. a

B. the

C. an

D. x

5. Are you able to present me ________way lớn ________station?

A. the/the

B. a/a

C. the/a

D. a/the

6. She has learn ________interesting guide.

A. a

B. an

C. the

D. x

7. You’ll get ________shock should you cảm biến ________ reside wire with that screwdriver.

A. an/the

B. x/the

C. a/a

D. an/the

8. Mr. Smith is ________ outdated buyer and ________ sincere man.

A. An/the

B. the/an

C. an/an

D. the/the

9. ________ youngest boy has simply began going lớn ________ faculty.

A. a/x

B. x/the

C. an/x

D. the/x

10. Do you go lớn ________ jail lớn go to him?

A. the

B. a

C. x

D. an

11. ________eldest boy is at ________ faculty.

A. a/the

B. the/x

C. x/ a

D. an/x

12. Are you going away subsequent week? No, ________ week after subsequent.

A. an

B. a

C. the

D. x

13. Would you want lớn hear ________ story about ________ English scientist?

Xem Thêm  Bộ đề thi giữa học okayì 1 môn Khoa học tự động nhiên lớp 8 5 2023 - 2024 (Sách new) 9 Đề đánh giá giữa okayì 1 KHTN 8 (Có ma trận, đáp án)

A. an/the

B. the/the

C. a/the

D. a/ an

14. There’ll all the time be a battle between ________ outdated and ________ younger.

A. the/the

B. an/a

C. an/the

D. the/a

15. There was ________ collision at ________ nook.

A. the/a

B. an/the

C. a/the

D. the/the

16. My mom thinks that that is ________ costly store.

A. the

B. an

C. a

D. x

17. Like many ladies, she loves ________ events and ________gifts.

A. the/ a

B. a/the

C. a/a

D. x/x

18. She works seven days ________ week.

A. a

B. the

C. an

D. x

19. My mom goes lớn work in ________ morning.

A. a

B. x

C. the

D. an

20. I’m on night time responsibility. If you go lớn ________ mattress, I am going lớn ________ work.

A. a/x

B. a/the

C. the/x

D. x/x

II. Điền a/an hoặc the:

1. This morning I purchased….newspaper and …….journal. …….newspaper is in my bag however I don’t know the place I put…..journal.

2. I noticed ……accident this morning. ……automobile crashed into …..tree. ………driver of ……automobile wasn’t damage however …..automobile was badly broken.

3. There are two vehicles parked exterior:……..blue one and …….gray one. ……..blue one belongs lớn my neighbors. I don’t know who ….. proprietor of…..gray one is.

4. My buddies reside in…….outdated home in……small village. There’s …….stunning backyard behind ……..home. I would love lớn have……backyard like this.

5. This home may be very good. Has it acquired …….backyard?

6. It’s a wonderful day. Let’s sit in……..backyard.

7. Are you able to suggest ……..good restaurant?

8. We had dinner in…….most costly restaurant on the town.

9. There isn’t ……….airport close to the place I reside. …….nearest airport is 70 miles away.

10. “Are you going away subsequent week?”

– “No, …..week after subsequent”

III. Chọn đáp án đúng:

1. I’m afraid of canines/the canines.

2. Are you able to go the salt/salt, please?

3. Apples/the apples are good for you.

4. Have a look at apples/the apples on that tree! They’re very massive.

5. Girls/the ladies reside longer than males/the boys.

6. I don’t drink tea/the tea. I don’t prefer it.

7. We had a really good meal. Greens/ the greens had been particularly good.

8. Life/the life is unusual generally. Some very unusual issues occur.

Xem Thêm  Lớnán 8 Bài 2: Tứ giác Giải Lớnán 8 Cánh diều trang 98, 99, 100

9. I like snowboarding/the snowboarding. However I’m not good at it.

10. Who’re folks/the folks on this {photograph}?

11. What makes folks/the folks violent? What causes aggression/the aggression?

12. All books/all of the books on the highest shelf belong lớn me.

13. First world conflict/ the primary world conflict lasted from 1914 till 1918.

14. Certainly one of our largest issues is unemployment/the unemployment.

IV. Điền mạo từ thích hợp “a/an/the hoặc x (ko cần mạo từ)”” vào chỗ trống.

1. Are John and Mary ________cousins? ~

No, they are not ________cousins; they’re ________brother and ________sister.

2. ________fog was so thick that we could not see ________ facet of ________road. We adopted ________car in entrance of us and hoped that we had been going ________right means.

3. I am unable to bear in mind ________exact date of ________storm, however I do know it was on ________Sunday as a result of everyone was at ________church. On ________Monday ________post did not come as a result of ________roads had been blocked by ________fallen

bushes.

4. Peter thinks that that is fairly ________ low cost restaurant.

5. A: There’s ________murder right here. ~

B: The place’s ________body?~

A: There is not ________body. ~

B: Then how are you aware there’s been ________murder?

6. Quantity ________hundred and two, – ________house subsequent door lớn us, is on the market.

It is fairly ________nice home with ________big rooms ________back home windows look out on ________park.

7. I do not know what ________price ________owners are asking. However Dry and Rot are ________agents. You can give them ________ring and make them ________offer.

8. ________postman’s little boy says that he’d somewhat be ________dentist than ________doctor, as a result of ________dentists do not get known as out at ________night.

9. Simply as ________air hostess (there was just one on the aircraft) was handing me ________cup of ________coffee ________plane gave ________lurch and ________ espresso went throughout ________person on ________other facet of ________gangway.

10. There was ________collision between ________car and ________cyclist at ________ crossroads close to ________my home early in ________morning.

11. Professor Jones, ________man who found ________new drug that everybody is speaking about, refused lớn give ________press convention.

12 Peter Piper, ________student in ________ professor’s faculty, requested him why he refused lớn speak lớn ________press.

Xem Thêm  Chỉ dẫn tạo phần lục nhanh chóng trong Phrase

Đáp án bài tập tiếng Anh về mạo từ

I. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống (chú ý: ký hiệu “x” có nghĩa là ko cần mạo từ)

1. B 2. A 3. D 4. B 5. A 6. B 7. B 8. C 9. D 10. A

11. B 12. C 13. D 14. A 15. C 16. B 17. D 18. A 19. C 20. D

II. Điền a/an hoặc the:

1. This morning I purchased…a….newspaper and ..a…journal. ..The…newspaper is in my bag however I don’t know the place I put…the ..journal.

2. I noticed …an…accident this morning. …a…automobile crashed into …a..tree. …The……driver of …a…automobile wasn’t damage however …the..automobile was badly broken.

3. there are two vehicles parked exterior:…a…..blue one and …a….gray one. …the…..blue one belongs lớn my neighbors. I don’t know who …the.. proprietor of…the..gray one is.

4. My buddies reside in…an….outdated home in…a…small village. There’s …a….stunning backyard behind …the…..home. I would love lớn have…a…backyard like this.

5. This home may be very good. Has it acquired …a….backyard?

6. It’s a wonderful day. Let’s sit in…the…..backyard.

7. Are you able to suggest …a…..good restaurant?

8. We had dinner in…the….most costly restaurant on the town.

9. There isn’t …an…….airport close to the place I reside. …the….nearest airport is 70 miles away.

10. “Are you going away subsequent week?” – “No, .. the…..week after subsequent”

III. Chọn đáp án đúng:

1. canines

2. the salt

3. apples

4. the apples

5. girls, males

6. tea

7. the greens

8. life

9. snowboarding

10. the folks

11. folks, aggression

12. All of the books

13. The primary world conflict

14. unemployment.

IV. Điền mạo từ thích hợp “a/an/the hoặc x (ko cần mạo từ)”” vào chỗ trống.

1. x – x – x – x

2. The – the – the – the – the

3. the – the – x – the – x – the – x – x

4. a

5. a – the – a – a

6. a – the – a – x – the – the

7. x – the – the – a – an

8. The – a – a – x – x

9. the – a – x – the – a – the – the – the – the

10. a – a – a – the – x – the.

11. the – the – a

12. a – the – the